in

Tiramisu Tatlısının Ortaya Çıkışı

Yemeklerin ilk nasıl ortaya çıktığı  hep ilgi çekici olmuştur. İtalyan tatlısı olan tiramisunun da enteresan bir hikayesi var.

17. yüzyılda Toskana dükü 3. cosimo de medici’nin Siena’ya ziyaretinde şehrin pasta uzmanları, Dük’ün Şerefine yeni bir tatlı yapmaya karar verirler.

Tiramisu Tatlısının Ortaya Çıkışı

Bütün soylular gibi Dük’te tatlı yemeyi çok sever. Ancak yaşadığı cinsel sorunlar sebebiyle tatlılarının “afrodizyak” etkili olmasına çok dikkat eder. Dük, tatlıyı çok beğenir ve rahatsızlığına da çok iyi geldiğini fark eder. Daha sonra tatlıdan övgüyle bahsederek tarifi hemen alıp Floransa’ya götürür.

Başta “Dük’ün çorbası” adıyla yayılmaya başlar. Hem uyarıcı hem de afrodizyak olması nedeniyle kısa sürede ünü İtalya sınırlarını aşar. Erotik buluşmalardan önce tüketilmesi bir adet haline gelmiştir.

Afrodizyak özelliği ön plana çıktığı için “dük’ün çorbası” ismi zamanla değişir ve Tiramisu yani “beni yukarı çek” adıyla anılmaya başlar.

Bu içerik üyemiz tarafından oluşturulmuştur. Kendi İçeriğini Ekle!

Rapor Et

Katılımcı

hizli gonzales Tarafından Yazıldı

Video EkleyiciListe OluşturucuGaleri Oluşturucuİçerik OluşturucuAnket Oluşturucu

Yorumlar

Yorumlara Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Torumlar

Loading…

0

Bu İçeriğe Oy Ver

Ayasofya’nın İkinci Katında Çatlak Sanılan Esrarengiz Viking Yazısı

Dırdır Eden Annelerin Çocukları Daha Başarılı